Title Image

Over mij – Marieke

Taal is altijd al mijn ding geweest. Als jong meisje verslond ik de romans die ik op de kamer van mijn oudere zus vond. Opstellen schrijven vond ik het leukste onderdeel van de basisschool en op de middelbare school koos ik elke taal die je maar kon kiezen.

Tijdens mijn studie Nederlandse taal en cultuur ontdekte ik wat je allemaal kunt met taal en hoe je met een tekst een lezer ergens van kunt overtuigen. De kracht van taal; dat is mijn fascinatie.

Na mijn studie heb ik bijna 10 jaar gewerkt als Redacteur bij uitgeverij Ark Media. Daar begeleidde ik complete boekprojecten van begin tot eind. Geweldig om een boek geboren te zien worden en daar deel van uit te maken! Het was altijd weer een uitdaging om de tekst zo vloeiend mogelijk te krijgen en de auteur zo te begeleiden dat hij of zij tevreden was met het eindresultaat.

Al langere tijd sluimerde er een idee in mijn hoofd: een eigen bedrijf. In 2016 was het zover: Taalmakerij werd mijn nieuwe uitdaging waar ik vol voor wilde gaan.

Kijk eens rond op mijn website om te zien wat ik voor je kan betekenen. Bel of mail me gerust als je iets wilt vragen, want echt contact werkt nu eenmaal beter! Misschien tot snel!

 

Marieke Slagter

Marieke Slagter - over mij
uitleg taalmakerij